אזור תוכן מרכזי הפעל / בטל ניווט באמצעות מקלדת (הקלד ENTER) הזמנה אונליין תפריט ניווט נגיש פאנל נגישות איפוס נגישות מפת אתר הצהרת נגישות
שינוי/ביטול הזמנה קיימת

בסביבת הכפר

מצפה לשלום

התצפית המרהיבה מושכת אליה תיירים רבים מהארץ ומהעולם. זהו המצפה היחיד שממנו אפשר לראות את הכנרת בשלמותה. במקום חניית אוטובוסים נוחה, שירותים, קיוסק וגלריה. התצפית ממוקמת על שפת המצוק, הכנרת נפרשת ממול במלוא הדרה. מעבר לה נראית העיר טבריה ומעליה מתנשא רכס פוריה. עוד בולט הר תבור בכיפתו העגולה. לחופה הדרומי של הכנרת נמצאים קיבוצי עמק הירדן והמרכז האזורי שבצמח. בימים עם ראות טובה ניתן לראות את הכרמל שנמצא כ-60 ק”מ מכאן. בצפון מצוקי הארבל והרי הגליל העליון, בהם הר מירון, הר כנען והעיר צפת. למרגלות המצפה קיבוץ עין גב, שהוקם לפני קרוב ל-70 שנה ובמשך שנים רבות היה היישוב היהודי היחיד ממזרח לכנרת. תכנים רבים מועברים בנקודה זו בנושא ההתיישבות, מלחמות ישראל, התפתחות תיירותית וחקלאות פורצת דרך. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

מצפה השלום

עין השלום / מעין השלום

בסמוך למצפה השלום בכפר חרוב בתחום שמורת הטבע סוסיתא אל מול נופה של הכנרת והרי הגליל נובע מעיין עין השלום. הדרך אל המעיין מתחילה ממצפה השלום הליכה של 300 מטרים שהיא בירידה מהמצפה תגיעו אל המעיין שמימיו נאגרים אל תוך בריכה מלבנית. עומק המים כאן סביב 1.7 מטרים. סביבה תוכלו לשבת ולהנות מהשקט של הטבע ופכפוך המים. ניתן לרדת למעין ולעלות או לעשות מסלול מעגלי אשר מתחיל גם הוא במדרגות שמשמאל למצפה ומסומן בכחול ואורכו כקילומטר.

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

עין השלום / מעין השלום

טיילת מצוקי האון- ממצפה לשלום למבוא חמה

מסלול טיול קליל ומהנה ביותר, הצופה לנוף הנפלא של הכנרת, מורדות הגולן ויישובי עמק הירדן. אורכו כ-1.5 ק”מ. ממצפה השלום בכפר חרוב עד מבוא חמה.
בחודשי הסתיו, לאורך הטיילת, תוכלו לראות פריחה צהובה נפלאה של חלמוניות, לאחר מכן פריחה ורודה של רקפות ובאביב פרחי בר מקשטים את הנוף. מבט אל המדרון התלול יפגיש אתכם עם שיחי שיזף, עצי שיזף מצוי ושקד קטן עלים הפורח בלובן מדהים בט”ו בשבט ובחודש מרץ יפרח כאן במלוא הדרו, אירוס הגלבוע הנהדר.
מומלץ לטייל בזמן השקיעה. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

טיילת מצוקי האון- ממצפה לשלום למבוא חמה

מסלול הבוסתנים – שמורת מצוקי האון

מסלול קל ונעים הכולל נוף משגע לכנרת ומעיין סודי.

המסלול מתחיל במצפה לשלום הסמוך לכפר חרוב- תצפית מרהיבה על הכנרת והרי הגליל. מהמצפה אפשר לצאת למסלול טיול קצר בשמורת טבע מצוקי האון, הכולל נביעות מים, בוסתני פרי ופריחות ייחודיות.

המסלול מתחיל במדרגות שמשמאל למצפה ומסומן בכחול.
המסלול מעגלי ואורכו כקילומטר. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

מסלול הבוסתנים – שמורת מצוקי האון

גן לאומי סוסיתא

בגן לאומי סוסיתא נמצאים שרידי עיר קדומה ומפוארת בשם סוסיתא, עיר מרכזית בתקופה ההלניסטית ובתקופות הרומית והביזנטית. סוסיתא ממוקמת על ראש מצוק כ־ 3ק”מ מזרחית לכנרת.

מקור המילה הארמית “סוסיתא” הוא מהשם היווני “היפוס”- עיר הסוסים, והעיר נקראת כך מכיוון שקווי המתאר שלה במבט מהאוויר מזכירים צוואר וראש של סוס. העיר הקדומה נבנתה על שלוחת הר בגובה 350 מטרים מעל לכנרת, מדרום לנחל עין גב, והיא מתקשטת בתצפית נהדרת אל הכנרת.

הסיור בסוסיתא משלב אתר עתיקות יפה ותצפיות נוף מרהיבות. אסור לחצות את גדרות התיל שבמקום כדי לא להיקלע לשדות מוקשים. מסלול הטיול מתחיל באוכף. לאחר חציית החפיר, שנחצב כתעלה להגנת העיר, השביל מטפס אל שער העיר. הולכים לכל אורך העיר ממזרח למערב דרך הרחוב הראשי “הדקומנוס מקסימוס”.
בסוף הרחוב מגיעים ל”פורום”, רחבת העיר שבה הוצבו הפסלים ותחתיה נבנה בור מים ענק. בין חורבות העיר אפשר למצוא שרידי מקדשים, כנסיות, תיאטרון, רצפות פסיפס ובתי מרחץ. אך על עושרם של תושבי העיר מעידים יותר מכל שרידי אמת מים באורך של 25 ק”מ, שהובילה מים לעיר מאזור המפל השחור שבנחל אל על בדרום הגולן. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

גן לאומי סוסיתא - צילום: ישראל אשד

צילום: ישראל אשד

גן לאומי כורסי

בגן לאומי כורסי מנזר מהתקופה הביזנטית (לפני כ1500 שנה) מוקף חומה שהינו הגדול בארץ. במנזר כנסיה בעלת אפסיס. כתובת שהתגלתה במקום מתארכת את בניית הכנסיה למאה ה6 לספירה. רצפת הכנסיה מעוטרת בפסיפסים יפיפיים עם דמויות של בעלי חיים- תרנגולים, אווזים, יונים, קורמורנים ומיני דגים ,צמחים ועצי פרי- אתרוגים, תאנים, רימונים ואשכולות ענבים. בעלי החיים והפירות אופייניים לאזור הכרנת.

שביל טיול יוליך אל קפלה קדומה המשולבת במערה, שנבנתה במדרון ההר לציון נס החזירים. המסורת הנוצרית קושרת את המערה למקום שבו התגלה לישו האיש אחוז השדים.
עוד באתר- שרידי בית מרחץ מתקופה הביזנטית וסביבון גדול בארגז חול. המבקרים יכולים לסובב את הסביבון ולהטביע בחול בכמה שפות את סיפור נס החזירים, כפי שהוא מסופר בברית החדשה.
הספסל המכושף: ספסל עץ שהתפרסם בסגולותיו האנרגטיות המשרות רוגע מיוחד על המבקרים. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

גן לאומי כורסי

עין אי"ה

מעיין משופץ כמיטב מסורת המעיינות הגולנית. במעיין זה, קיימת בריכה שבנו ככל הנראה הסורים והיתה ידועה בעבר רק ליודעי סוד. בשנת 2004 המקום שופץ ושוקם ע”י חברי מושב נוב בשיתוף עם בני הגולן וחיילי גדס”ר גבעתי לזכרו של סמ”ר אילון יעקב הורוביץ.
אילון, בן מושב נוב, נהרג בתאונת אימונים ברמת הגולן בי’ בשבט התשס”ד. למעיין הם קראו “עין אי”ה”, בכפל משמעות. השם מקפל את שמו של אילון-יעקב עם שם פירושו המפורסם של הרב קוק זצ”ל לאגדות חז”ל שמרמז על איה, עוף דורס שחולף בחורף בשמי הגולן. חבריו של אילון מתחזקים את האתר שמושך אליו מטיילים רבים.

המעיין הינו מעיין שכבה בסלע הגיר ונאגם אל בריכה מודרנית. במדרון מתחתיו נובע מעיין נוסף. שני המעיינות זורמים אל נחל הרוקאד שמשרטט כיום את קו הפסקת האש בין ישראל לסוריה בדרום רמת הגולן.

מקום מושלם לביקור בימי הקיץ החמים, אך גם ביקור בחורף יספק חוויה נהדרת של נוף מרהיב אל עבר משולש הגבולות וטבע מתפרץ. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

עין אי"ה

טיילת דרום הגולן

כ-30 ק”מ של טיילת סלולה לאורך מצוקי דרום הגולן. הטיילת מקשרת את הישובים: נטור, חיספין, נוב, אבנ”י אית”ן, אליעד, גשור, בני יהודה, נאות גולן, אפיק, כפר חרוב ומבוא חמה.

הטיילת עוברת מעל מצוקי הכנרת, נחל אל-על, עין פיק, אמפי גולן, מצפה סוסיתא ועוד נקודות עניין כמו אתר עין קשתות, מאגר בני ישראל ושלולית החורף שלצידו, מועדון הקצינים הסורי בקיבוץ אפיק אתר אליו הגיעו בזמנו המרגל אלי כהן (תצפית נהדרת לכנרת), מצפה השלום, מצוקי האון ומצפה מבוא חמה.

בטיול על הטיילת תוכלו להיכנס לישובים וליהנות מהיקבים שאטו גולן באליעד, דומיין סרור באבני איתן וקאנטיר בנטור, מחלבת נטור, מבשלת בירה פס בגשור, בתי בד הילמן בנוב וטוייסטר בגבעת יואב ועוד אטרקציות, גלריות ופעילויות.
קישור לסרטון מעולה על יום על הטיילת.

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

טיילת דרום הגולן

שביל אלי כהן

השביל מחבר אוסף של שמונה נקודות הסמוכות לכביש 98, הכביש המזרחי של הגולן, שאורכו 70 ק”מ. כל הנקודות קשורות בדרך זו או אחרת לפעילותו של אלי כהן בסוריה.
בכתבה זו הן מובאות מדרום לצפון. נקודת ההתחלה של השביל במגרש החניה של חמת גדר, נקודת הסיום היא ליד קיבוץ מרום גולן.

האמן שיצר את הפסלים הוא יובל לופן מקיבוץ גינוסר ופרויקט השביל היה פרי יוזמתו של מדריך הטיולים גיל ברנר.

בשנים 1962 עד 1965 פעל בדמשק אלי כהן בזהות בדויה. שמו היה “כאמל אמין ת’אבת”, והוא הציג את עצמו כאיש עסקים סורי שחזר משהות בארגנטינה למולדתו. בינואר 1965 הוא נתפס והוצא להורג בתליה ב-17 במאי 1965.

כמקובל בסוריה, הנידון למוות היה נתלה כשכתב האישום כתוב על בגדיו. מספרים שאלי כהן אמר בקול רם בערבית כשכל הקהל בכיכר שמע: “אני מבקש להוריד ממני את כתב האישום. אני לא מרגל אני שליחו של העם שלי, של עם ישראל”. הסורים נדהמו, ושלא כמנהגם, הורידו ממנו את כתב האישום, והוא נותר עם ג’לביה לבנה. רק לאחר מותו בתלייה, הניחו עליו שוב את כתב האישום.

לפרטים נוספים על המסלול והתחנות 

 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

שביל אלי כהן

נחל אל על

בדרום הגולן זורם לו ומתפתל בקניון עמוק וצר “ואדי דופילה” (נחל שיחי ההרדוף) הוא נחל אל על. אורכו הכולל של הנחל הוא 20 ק”מ. אנו נטייל במקטע הקניוני והיפה שלו. נחל אל על הוא הנחל האיתן הדרומי ביותר בגולן, המתקשט בשני מפלים גבוהים שלמרגלותיהם בריכות מים.

“המפל השחור” – מפל בזלתי הנשפך מגובה של כ-8 מטרים.

“המפל הלבן” – מפל סלע גיר הנשפך מגובה של כ-20 מטרים. הנחל זורם כל ימות השנה ובערוצו בריכות טבעיות יפות.

המסלול מתחיל במושב אליעד ומסתיים בחניון המפלים שליד מושב אבנ”י אית”ן (ואפשר גם הפוך). ההליכה בשביל מקביל לתוואי הנחל הזורם כל השנה.

יורדים לנחל לפי השילוט ומתקדמים בשביל המסומן אדום, העובר בתוך כרם זיתים ובין משוכות צבר, ומגיע לערוץ היורד מחורבות הכפר אל על.

השביל עובר את הערוץ ומגיע לנקודת תצפית יפה. הערוץ פוגש את נחל אל על במקום שבו הנחל יוצר “ברך” המשנה את כיוון הזרימה שלו מדרום-מערב לצפון-מערב.

ממשיכים ללכת בשביל האדום סמוך לכרם זיתים ולאחר כ-500 מטרים יורדים במדרון סלע גיר לבן לעבר המפל הלבן. כשהשביל מגיע סמוך למפל מתפצל גרם מדרגות בנוי אדני רכבת המוביל אל הבריכה למרגלות המפל.

ממשיכים אל המפל השחור. חוזרים אל השביל המסומן אדום, הנמצא בראש המפל הלבן וחוצים את האפיק. השביל עובר בצד הנחל, בסבך שיחי ההרדוף, ולאחר כ-500 מטרים הוא מטפס מעט וממשיך בגובה כמה מטרים מעל לערוץ עד שמתחלף הסלע הלבן בסלעי הבזלת השחורים.

בשלב הזה לא ממשיכים שמאלה, לגדה הצפונית של הנחל, אלא הולכים לפי הסימון ה”שקוף” (שני פסים לבנים ללא צבע באמצע) אל המפל השחור. המפל נופל על סלעי בזלת ויוצר בריכה קטנה, מוקפת עצי דולב המקנים לה צל וקרירות נעימה. חוזרים לשביל האדום האוגף את המפל מצפון, חוצים את האפיק הרדוד של הנחל, ומטפסים מעט (עלייה תלולה יחסית) אל חניון המפלים שבמושב אבנ”י אית”ן. 

לפרטים נוספים והצעות מדויקות עבור הקבוצה שלכם צרו עמנו קשר.

נחל אל על